Krav Maga

Krav Maga (uitspraak kraf magá; Hebreeuws voor contact gevecht) is een zelfverdedigings methode die ontstaan is in Israël. De grondlegger van deze methode was Imi Lichtenfeld, kortweg Imi genoemd. Met Krav Maga kan iedereen, man, vrouw, jong en oud, zich verdedigen in de meest uiteenlopende situaties. De technieken zijn gebaseerd op instinctieve reacties en daardoor eenvoudig aan te leren.

Sinds het ontstaan van Krav Maga is de wereld veel veranderd en is de vraag naar realistische training enorm gestegen. Het Krav Maga is een systeem dat doorlopend zichzelf evalueert en verbetert, een levend systeem noemen we dat. Krav Maga sluit naadloos aan op de steeds veranderende wereld om ons heen. Doorlopend wordt Krav Maga wereldwijd getoetst in de praktijk binnen defensie eenheden in gevechtssituaties, politie en SWAT eenheden tijdens hun werkzaamheden, burgers in het dagelijks leven en vrouwen en kinderen die te maken hebben met mishandeling, seksueel geweld en intimidatie. Wereldwijde feedback van situaties waarin Krav Maga gebruikt werd zorgt voor updates.

Door Krav Maga lessen te volgen, ben je snel in staat om de technieken toe te passen in de praktijk (wanneer een dergelijke situatie zich voordoet). Bij Krav Maga gaat het om zelfverdediging en niet om zaken als eer en aanzien zoals bij andere gevechtskunsten. Het is het ultieme zelfverdedigingssysteem, voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden om in een relatief korte tijd te leren omgaan met (levens)bedreigende situaties.