Onze visie

De visie van Krav Maga Leidsche Rijn is exact hetzelfde als van de grondlegger van Krav Maga, Grand Master Imi Lichtenfeld:

“To educate and build people mentally, spiritually and physically so that in a time of need, one will be able to defend and attack with maximum speed and efficiency. To establish in one a sense of self worth. To work towards the bringing of hearts and ending violence around the world between all peoples, irrespective of color, race or religion”.
Wij richten ons op de veiligheid van onze leden. We trainen hard en met discipline, maar dit gaat altijd gepaard met een goede sfeer. We gaan respectvol met elkaar om en dragen zorg voor onze eigen en elkaars veiligheid.
In de trainingen ligt vooral in het begin de nadruk op het aanleren en tot een tweede natuur maken van de Krav Maga principes, die in de technieken blijven terugkomen. Een van de kenmerken van Krav Maga is dat zoveel mogelijk dezelfde verdedigingen tegen verschillende aanvallen worden gebruikt. We herhalen de basis regelmatig onder variërende druk en breiden die basis verder uit naar de eisen van het niveau waarop men traint.
Ook besteden wij aandacht aan preventie door te observeren en het beoordelen en aan het inschatten van situaties. Als actie toch onvermijdelijk is, doen we dat op de Krav Maga manier: uitschakelen en wegwezen.
Daarnaast wordt er stapsgewijs gewerkt aan conditie, kracht, mobiliteit en mentale weerbaarheid.

km voor de site