IKMF

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1995 door vooraanstaande Krav Maga experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2). Bo van Velzen (Expert level 2) is aangesteld als Country Director van IKMF Nederland.
Inmiddels is de IKMF in 64 landen vertegenwoordigd en is de organisatie betrokken bij het wekelijks trainen van ruim 100.000 mensen wereldwijd, die ieder om verschillende redenen de trainingen volgen. In tientallen landen is de IKMF actief in het trainen van militaire, politie en security eenheden, alsmede in het opleiden van instructeurs van deze units. De ervaring en expertise van de IKMF op gebied van Krav Maga toepassingen, binnen het raamwerk van de wet, is uniek te noemen, zowel voor burger toepassingen als voor overheidsdiensten.
In haar 20 jarig bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen.

De IKMF zorgt onder meer voor:

  • Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids Krav Maga en het integreren van functionele training, zoals bv. kettlebelltraining of crossfit. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek anders moet. Deze techniek wordt dan aangepast en gecommuniceerd naar alle instructeurs.
  • Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle Krav Maga instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team, afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.
  • Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur en/of Nederlandse expert levels. Zodoende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.
  • Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Kortom: u weet dus dat u kwaliteit mag verwachten als u gaat trainen bij een IKMF-sportschool!

Voor de internationale website van IKMF-Israël, kijkt u op: www.kravmaga-ikmf.com.

 

 

 

646x366xlogo-GrungeBlue-IKMF