Stay Away programma

Voel jij je soms onveilig?

Terwijl je in het donker naar huis loopt na een feestje?

Als die vervelende collega naar je toekomt in een dronken bui?

Als jouw ex je niet met rust laat?

1 op de 4 vrouwen krijgt te maken met ongewenste intimiteit. Wat betekent ongewenste intimiteit? Een vreemde mans hand op je bil tijdens het uitgaan. Jouw collega die net wat te dicht bij komt bij de borrel. Een bekende die jou niet met rust laat. Je hoort steeds meer over ongewenste intimiteiten op het werk of in je privé leven.

‘Dat moet je maar opvatten als een compliment’ hoor je wel eens.

Of; ‘gewoon negeren’.

Wat als zo’n situatie uit de hand loopt?

Wil jij sterker in je schoenen staan? Iets uit willen stralen zodat mannen je met rust laten? Weten dat als jij ooit in die situatie komt dat je van je af kan bijten  -letterlijk-? In mijn visie zou iedere vrouw zelfverdediging moeten leren. Het is helaas nodig.

 “Ik stond op een plein in Utrecht, samen met mijn vriend. Terwijl 4 jongens ons hevig aan het uitschelden waren. Mijn vriend had er misschien 1 of 2 aangekund als ze fysiek zouden worden. Maar dan waren er nog altijd twee teveel. We hebben uiteindelijk de politie gebeld. Ik voelde me zo onveilig. En het belangrijkste: Ik wist niet wat ik moest doen. Als ze echt kwaad hadden gewild was het gelukt. Toen besloot ik dat ik hier iets aan moest doen. Ik wilde van mezelf weten dat als ik ooit weer in zo’n situatie terecht zou komen ik mezelf kan verdedigen. Toen ben ik begonnen met Krav Maga.” – Deelneemster Stay Away

Tijdens de 10 delen van de Stay Away programma leer je:

  • Hoe je een vervelende situatie de-escaleert.
  • Hoe je een zelfverzekerde houding kan aanleren
  • Waar je op moet letten in alledaagse situaties.
  • Je leert je grenzen aangeven.
  • En hoe je van je af bijt.

Je oefent met realistische situaties waar je als vrouw aangevallen wordt door een man. Mannen zijn over het algemeen fysiek sterker dan vrouwen. Je leert daarom hoe jij jouw kracht effectief gebruikt zodat jij hem de baas wordt. Na dit programma ben je mentaal, verbaal en fysieke weerbaarder. De 10-delige cursus zal wekelijks op de woensdagen en vanaf woensdag 4 september om 20:30 uur beginnen.

Soms, tijdens de lessen, zijn er ‘bad guys’ aanwezig. Ze doen je natuurlijk niets, ze zijn er zodat jij op hun kan oefenen. Je leert hoe je ze kan afschrikken. En, in het ergste geval: Hoe je ze in elkaar mept.

Wat een heerlijk gevoel van vrijheid als jij weet dat je voor jezelf kunt opkomen. Wat een rust geeft dat mee. Wat een zelfverzekerdheid.

Ben jij een vrouw ouder dan 15 jaar? Meld je aan voor de volgende 10-delige Stay Away programma:

  • Vanaf woensdag 4 september van 20:30 tot 21:30 en iedere woensdag daarna.
  • In de gymzaal van de basisschool De Oase, Belcampostraat 9, 3544NE Utrecht
  • Het kost €175,-

Om aan te melden stuur dan een mail naar: info@kravmagaleidscherijn.nl met je voor en achternaam met het onderwerp: Stay Away programma.

 

 

 

 

woman-logo